Potasyum Klorür
Potasyum Klorür
Potasyum klorür kimyasal bir bileşiktir. KCl simgesi ile gösterilir. Potasyum ve klor elementlerinin birleşmesi ile oluşur. Saf hâli kokusuzdur. Beyaz kristallerden oluşur. Bu kristallerde yüzey merkezli küp şeklinde istiflenerek dizilirler.
Formül: KCl
Molar kütle: 74,5513 g/mol
Erime noktası: 770 °C
Kaynama noktası: 1.420 °C
Yoğunluk: 1,98 g/cm³
İçinde çözündüğü madde: Su
*Standart paketleme. (1 KG)
Be the first to review “Potasyum Klorür” Yanıtı iptal et
İlgili Ürünler
Bakır Sülfat
Bakır SülfatKüprik sülfat ya da bakır sülfat olarak da denilen Bakır (II) sülfat, kimyasal formülü CuSO₄ olan bir kimyasal bileşiktir.
Demir(II)sülfat
Demir(II)sülfatDemir (II) sülfat veya demir sülfat, FeSOyxH20 formülüne sahip bir dizi tuz anlamına gelir. Bu bileşikler en yaygın olarak heptahidrat olarak bulunur
Amonyum Klorür
Amonyum KlorürAmonyum klorür formülü NH₄Cl olan bir kimyasal bileşiktir. Suda yüksek oranda çözünen, beyaz kristallere sahip bir tuzdur. Amonyum klorür çözeltileri hafif asidiktir. Mineral halde bazı volkan bacalarının etrafında bulunur.
Boraks
BoraksSodyum borat, sodyum tetraborat veya disodyum tetraborat olarak da bilinen boraks, Na formülüne sahip bir bileşiktir. ₂H ₄B ₄O ₉ • nH ₂O veya daha doğrusu, [Na • ⁺ ₘ] ₂ [B ₄O ₅ (OH) ²⁻ ₄]. Formül genellikle yanlış bir şekilde Na olarak yazılır
Çinko Sülfat
Çinko SülfatÇinko sülfat inorganik bir bileşik ve diyet takviyesidir. Ek olarak çinko eksikliğini tedavi etmek ve yüksek riskli kişilerde durumu önlemek için kullanılır.
Kloroform
KloroformKloroform, anestezik etkisi olan bir kimyevi madde. Kimyasal formülü CHCl₃ olup, triklormetan da denir. Ağır, renksiz bir sıvı olup 61 °C’de kaynar. Yoğunluğu 1,48 g/cm³’tür. Kolay buharlaşır. Yağları çözer. Kimyasal işlemlerde çok kullanılır.
Amonyak
AmonyakAmonyak, formülü NH₃ olan; azot atomu ve hidrojen atomundan oluşan renksiz, keskin ve hoş olmayan kokuya sahip bir gaz bileşiğidir. OH⁻ iyonu içermediği halde suda zayıf baz özelliği gösterir. Bir amonyak molekülü, bir azot ve üç hidrojen atomundan oluşur.
Formik Asit
Formik AsitFormik asit, HCOOH, tek karbonlu karboksilik asittir. Metanoik asit olarak da bilinir. Formik asit, karbonil karbonuna bağlı alkil grubu içermemesiyle en basit karboksilli asit özelliği taşır.
Reviews
There are no reviews yet.